4 portioner
520 g torskfilé
1 ekologisk citron, skal och saft (½ dl)
2 msk hackad gräslök
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 morötter
1 gul lök
100 g sugarsnaps
1½ dl gräddfil
Salt
Peppar
Tina torsken. Sätt ugnen på 225 grader.
Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda hälften av skalet och citronsaften med gräslök, olja, salt och peppar.
Skala morötter och lök. Skär dem och sugarsnaps i tumma strimlor.
Fördela grönsakerna på portionsstora folieark. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem på grönsakerna och skeda över örtblandningen. Vik ihop till paket. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter.
Blanda gräddfilen med resten av citronskalet. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och gräddfilen.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar