4 portioner
1 kg filé av lax med skinn
1 knippe rosmarin
1 citron, ekologisk
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Rostad broccolisallad
Sparrisbroccoli
Körsbärstomater
Knaperstekt bacon
Salt
Svartpeppar
Dijonvinägrett
Juicen från 1 citron
2 tsk dijonsenap
2 msk flytande honung
½ dl olivolja
En nypa salt
Svartpeppar
Dela laxen i två lika stora bitar. Lägg rosmarinkvistar och citronskivor (utan skal) på den ena laxbiten och placera den andra ovanpå. Båda ska ha skinnsidorna utåt. Bind samman med steksnöre.
Grilla vid sidan om kolen i ca 10 minuter på varje sida med locket på. Använd gärna grilltermometer, 50-55 grader beroende på hur rosa du vill ha din lax. Kom ihåg att den eftersteker även när du tagit av den från grillen.
Grilla broccolin tills den mjuknat något och fått en grillad yta. Dela tomaterna i halvor och lägg upp dem med broccolin i en skål.
Knaperstek baconen och strö den över salladen. Vispa samman alla ingredienser till dressingen och häll över salladen.
Servera tillsammans med laxen. Ev kokt potatis.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar