fredag 20 juli 2012

Rotsaks-pot au feu

Ett raffinerat namn för något otroligt lättlagat och gott (det är helt enkelt en rotsaksgryta).
Det bästa är att man kan variera ingredienserna allt efter plånbok, smak och hur många man är som skall äta. Och naturligtvis utesluta köttet om man vill ha vegetariskt.
Jag har lagat med korv och pepparrot vilket vi tycker blir väldigt gott.

Rotsaker, tex morot, palsternacka, sötpotatis, potatis, rotselleri
Grönsaksbuljong
Korv eller kyckling
Crème fraiche
Sötstark senap eller pepparrot på tub
Färsk persilja

Förbered de olika rotsakerna genom att skala och skära i bitar.
Koka upp grönsaksbuljong så att det blir lagom mycket vätska till bitarna.
Skär korv eller kyckling i bitar.
Lägg ner grönsaker och kyckling eller korv i buljongen och låt sjuda tills bitarna är lagom mjuka.

Rör ner sötstark senap eller pepparrot från tub i crème fraiche efter tycke och smak att servera till.

Strö hackad persilja över vid serveringen.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...