måndag 16 juli 2012

Fyllda lövbiffar med bönröra

Bönröran passar bra på tapasbordet också. Kryddsmör chili & lime finns inte att köpa längre men man kan ju lätt göra eget. 4 portioner

4 stora eller 8 mindre lövbiffar, ca 500 g
½ rödlök
75 g salami
1 tsk salt
2 dl riven ost
1 msk kryddat smör, chili & lime

Bönröra
2 dl crème fraiche
4 dl kokta bönor, tex kidney
1 pressad vitlöksklyfta
½-1 tsk sambal oelek

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och strimla rödlöken. Hacka salamin. Lägg ut köttet och krydda med salt.
Lägg på lök, salami och ost. Vik ihop köttet och fäst med tandpetare.
Rör ihop bönröran.

Bryn köttet i smöret i en stekpanna och sätt in det i ugnen att steka färdigt, ca 5 minuter.

Servera med bönröran, pommes frites eller

Tortillastrips

Strimla mjuk tortillas och fräs dem i kryddat smör chili & lime. Servera dem nygjorda och frasiga.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...