måndag 25 oktober 2010

Köttgryta 2

Lättlagat som kan göras i stor sats och frysas in. Rotfrukterna tillsätter man när grytan är tinad.

8 personer

1 kg benfritt nötkött av högrev
2 gula lökar
4 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
½ tsk svartpeppar
2 msk soja

½ kg rotfrukter, morot, rotselleri, palsternacka
1 msk vetemjöl
2 dl crème fraiche
1 dl hackad persilja

Skär kötter i små bitar. Skala och hacka löken. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, soja och kött. Låt grytan koka 3/4-1 timme.
Hit går att förbereda och frysa in.

Skala och strimla rotfrukterna. Vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner rotfrukter, redning och crème fraiche. Låt grytan koka ytterligare 5 min. Blanda ner persilja och servera med kokt potatis.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...