onsdag 16 september 2020

Vegetarisk medelhavslasagne med halloumi

4-6 personer

250 g färska lasagneplattor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
Krossade tomater, 500 g
2,5 dl vatten
1 msk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk timjan, färsk hackad eller 1 tsk torkad
200 g bladspenat, fryst eller färsk (jag tog mangold som fanns i trädgården)
10-12 salviablad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 halloumiostar á 200 g
1,5 dl pumpakärnor
1,5 dl prästost, riven

Sätt ugnen på 225 grader. 

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i oljan i ca 3 minuter. Blanda i tomatpurén och låt fräsa ytterligare 1 minut. 

Tillsätt krossade tomater, vatten, honung, buljongtärning och timjan och koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenat (krama ur vätskan om fryst) och repade salviablad - spara några blad till garnering - och sjud ytterligare ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar. 

Skär halloumin i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor, halloumi och pumpakärnor i en ugnsform ca 20x30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över ost. 

Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter. Garnera med rivet citronskal och salviablad. 

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...