onsdag 16 september 2020

Rabarberchutney

Jag har så mycket rabarber så det gäller att försöka ta tillvara så mycket som möjligt och inte bara göra rabarberpaj även om det är gott. Denna chutney är kryddig och god till tex grillat. Man kan också använda den i en marinad - ta då 1 dl chutney och ½ dl olja. 

500 g rabarber
1 lök, hackad
1 msk ättika 24%
0,75 dl vatten
5 dl socker
6 torkade aprikoser, hackade
1½-1 röda chilifrukter, urkärnade och hackade
1 msk curry
1 tsk ingefära, pulver

Blanda rabarber, lök, ättika, vatten och socker. Koka i 10 minuter och skumma väl. 
Tillsätt aprikoser, chili, curry och ingefära och koka i 30 minuter. 
Häll upp i rena glasburkar. 

Anita 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...