tisdag 21 juli 2020

Rostad kanelmusli

God musli som jag gör dubbel sats av när jag ändå håller på, det går ju smidigt om man har varmluftsugn.
Jag brukar även smaksätta med lite nötter och torkad frukt tex tranbär, banan, russin, blåbär, gojibär m.m. Ibland byter jag ut några dl havregryn till dinkelflingor. 

ca 13 dl
6 dl havregryn
4 dl rågflingor
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 msk flytande honung
1 msk kanel
3 msk oliv- eller rapsolja
1½ dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Blanda oljan med vatten. Droppa det över grynblandningen och blanda runt. 
Häll ut blandningen i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter (passa så den inte bränns) Rör om var 10:e minut. 
Låt kallna. Blanda i ev smaksättare. Häll upp i burk med tätt lock. 

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...