Kunde inte tro att torsk och bacon skulle bli så gott tillsammans. 3 portioner
3 st portionsbitar torskrygg
140 g finstrimlad bacon
3 msk strimlad soltorkad tomat i olja
3 msk strimlad bredbladig persilja (ibland tar jag hackad djupfryst)
2 msk smör
½ tsk salt
Peppar efter smak
Tina torsken i kallt vatten ca 20 minuter. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Torka torskryggen och krydda med salt och peppar. Tänk på att salt är fiskens viktigaste krydda och bidrar till att göra köttet saftigt.
Bryn smör i en stekpanna och stek torskryggen gyllenbrun ca 5 min/sida. (52 grader i mitten på filen om man använder termometer.
Lägg upp fisken på ett fat och strö över den strimlade tomaten och bacon.
Servera med ugnsrostad potatis och morötter eller kokt potatis med kokta morötter.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar