Så enkelt och så otroligt gott! 4 portioner
Morotssås
4 morötter
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
½ tsk timjan
1 dl Smetana
Salt
Peppar
ca 280 g spagetti
Sallad
1 dl sötmandel
200 g haricots verts
ca 60 g sallad, gärna medelhavsmix
Apelsinvinägrett
½ apelsin
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Morotssås
Skala morötter och vitlök. Grovriv morötterna och finhacka vitlöken. Fräs morötterna och vitlöken i olivoljan i en gryta. Tillsätt krossade tomater och timjan. Låt koka under lock ca 10 minuter.
Rör ner smetana och låt koka ytterligare 5 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
Rosta sötmandel i en torr stekpanna och hacka den grovt. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka haricots verts ca 3 minuter och tag upp dem med hålslev. Skölj i kallt vatten.
Koka pastan enl anvisning på förpackningen i det redan kokande vattnet.
Apelsinvinägrett
Vispa ihop finrivet apelsinskal, pressad apelsinjuice, vitvinsvinäger och olivolja. Vänd ner haricots verts, sallad och de rostade mandlarna i dressingen.
Servera med spagetti.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar