söndag 26 oktober 2014

Hallon- och kardemummakaka

Kardemummakaka är en stor favorit i vår familj och tillsammans med hallon blev det riktigt gott. Receptet kommer från Tidningen Hembakat.  Ca 24 bitar

125 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
2 tsk kardemumma
5 dl vetemjöl
1–2 dl hallon


Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Sprid ut hallonen på smeten och tryck ner dem lite lätt (sockra ovanpå om du vill ha dem lite sötare).
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Skär i rutor när den svalnat.

Ät rutorna som de är eller servera dem med en klick vispgrädde eller vaniljsås.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...