Dessa blev verkligen supergoda. Det blir till att baka flera satser och frysa in. Otroligt enkla! Inget som måste vispas fluffigt, smeten bara rörs ihop.
12 muffins
150 g
rabarber
2 1/2 msk + 1 dl
strösocker
100 g
rumsvarmt smör
1/2 msk
vaniljsocker
2 ägg
1 dl
mjölk
2 1/2 dl
vetemjöl, (150 g)
2 tsk
bakpulver
100 g
vit choklad
1 tsk
mortlade kardemummakärnor
Sätt ugnen på 175°.
Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med 2 1/2 msk strösocker. (vänta med detta tills precis innan de skall röras ner i smeten, det vattnar annars)
Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumman i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten.
Tillsätt hälften av rabarbern.
Fördela smeten i muffinsformar. Toppa
med resterande rabarber.
Grädda ca 25 min.
Kontrollera med en sticka att muffinsen är ”torra” inuti.
Anita
Härligt enkelt och smidigt recept :-)
SvaraRaderaSka testas inom det närmaste.
Tack, för delningen! :-D
Kram/Marita