söndag 26 maj 2013

Rabarbermuffins med vit choklad

Dessa blev verkligen supergoda. Det blir till att baka flera satser och frysa in. Otroligt enkla! Inget som måste vispas fluffigt, smeten bara rörs ihop.

12 muffins
150 g rabarber
2 1/2 msk + 1 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
1/2 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl, (150 g)
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
1 tsk mortlade kardemummakärnor

Sätt ugnen på 175°.
Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med 2 1/2 msk strösocker. (vänta med detta tills precis innan de skall röras ner i smeten, det vattnar annars)
Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumman i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. 
Tillsätt hälften av rabarbern.
Fördela smeten i muffinsformar. Toppa 
med resterande rabarber.
Grädda ca 25 min. 
Kontrollera med en sticka att muffinsen är ”torra” inuti.

Anita

1 kommentar:

  1. Härligt enkelt och smidigt recept :-)
    Ska testas inom det närmaste.
    Tack, för delningen! :-D
    Kram/Marita

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...