Bild lånad från ICA
4 port ris eller annat gryn
Färsbiffar
1 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g kalvfärs
1 msk olivolja
Caponata
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini
1 msk olivolja
2 tomater
Salt
Peppar
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl kalamataoliver
Färsbiffar
Blanda ägg och mjölk och rör sedan i ströbrödet. Låt svälla någon minut. Riv vitlöksklyftan fint. Blanda ströbrödsblandningen med färs, vitlök, salt och peppar. Forma färsen till biffar, 2 st per portion.
Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
Caponata
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan, skär den och zucchinin i bitar. Stek grönsakerna och löken i olivoljan tills de får lite färg.
Skär tomaterna i tärningar och blanda med fräset. Stek ytterligare ca 2 minuter. Häll på vinägern och krydda med salt och peppar. Blanda i oliverna.
Stek biffarna i olivolja ca 3 minuter på varje sida och servera sedan med ris och Caponata.
Anita
Du bjuder verkligen på massor av härlig inspiration, allt ser så gott ut. Kommer att testa detta recept.
SvaraRaderaHa en bra dag.
Annika