torsdag 12 april 2012

Nötmarängbakelse

Goda små bakelser som går utmärkt att frysa.

4 äggvitor
1½ dl socker
100 g malda nötter

Kräm
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1½ dl socker
50 g smör
1 tsk vaniljsocker

Vispa äggvitor och socker pösigt. Rör ner de malda nötterna.
Lägg ca 2 msk smet i aluminiumformar.
Grädda i 175 g ca 8 min. Låt kallna.

Blanda gulor, smör, grädde, socker och vanilj i en kastrull. Hetta upp tills den tjocknar. Låt svalna.
Klicka den på nötbottnarna. Ställ kallt så stelnar krämen.
(Här fryser man in bakelserna om man vill göra det)

Vispa 2 dl grädde och garnera bakelserna med grädde och mandarinklyftor.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...