God långpannekaka som påminner om brownies med ett vitt täcke som ger kakorna after eight-smak. ca 16 personer
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g smör
75 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
En nypa salt
2 dl valnötter (75 g)
Frosting
1 1/2 msk smör, rumstempererat
5 dl florsocker
1 tsk pepparmintsextrakt
1/2 dl vispgrädde
Garnering
30 g mörk choklad
1 msk smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Låt det svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
Rör samman äggvispet och chokladblandningen.
Blanda mjöl och salt. Hacka nötterna fint.
Blanda försiktigt ner mjölblandningen i chokladsmeten. Rör till sist ner de hackade nötterna.
Smörj en form, ca 20x30 cm och häll i chokladsmeten. Grädda kakan ca 20 min eller tills en provsticka är torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler.
Rör samman smör, florsocker och pepparmintsextrakt. Tillsätt grädden lite i taget, tills krämen känns bredbar. Bred ut mintkrämen över kakan. Ställ kakan kallt.
Smält chokladen och smöret på svag värme. Dekorera kakan med et mönster av chokladsås.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar