Perfekt mellanmål att ha i frysen till hungriga ungar eller att ha med på utflykten. De går bra att värma inlindade i folie över öppen eld eller på grill men goda kalla också. 20 stycken
20 grillkorvar, typ Hot Dog
Deg
25 g jäst
50 g margarin
3 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl
Ägg till pensling
Smula jästen i en bunke, smält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet.
Tillsätt salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa ca 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den blank och smidig samt dela den i 20 delar.
Rulla ut bitarna till långa remsor, som viras runt korven. Lägg korvarna på bakplåtspappersklädd plåt att jäsa ca 30 min.
Pensla med ägg och grädda ca 15 min i nedre delen av ugnen.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar