onsdag 20 april 2011

Baconjärpar

4 portioner

500 g blandfärs
1 pkt bacon, i strimlor
4 msk havregryn
1 msk potatismjöl
3/4 dl mjölk
1 ägg
1½ krm kryddpeppar
2-3 msk röd lök, riven
2-3 msk smör

Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk. Låt svälla minst 10 minuter.
Rör sedan ner ägg, kryddpeppar och lök. Lägg i färs och strimlat bacon och arbeta samman tills allt är väl blandat.

Forma färsen till jämna järpar. Stek i smör tills de fått fin färg, minska sedan värmen och efterstek dem utan lock ca 5 minuter.

Tips
Gott till är gräddsås med lingonsylt. Gör gräddsåsen enl förpackningen. Tillsätt 2 msk lingonsylt mot slutet av kokningen.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...