Serveras gärna med en örtrisotto (se min kokbok; tillbehör) eller potatisgratäng.
4 portioner
1 fläskfilé (ca 600 g)
6 skivor parmaskinka
75 g fetaost eller mozzarellaost
5 marinerade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ kruka färsk basilika
1 paket bacon (à 140 g)
2 msk smör eller margarin
12 trägrillspett (i trä
Lägg grillspetten i blöt. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén. Alternativt skär upp filén så den blir som en rulltårta.
Dela skinkbitarna i mindre bitar, skiva osten eller smula fetaosten i mindre bitar. Finhacka basilikan.
Salta och peppra i filén, fyll den med skinka, ost, tomatbitar och basilika.
Linda baconskivor runt hela filén. Sätt ugnen på 200C.
Bryn filén hastigt runt om i smör.
Stick in grillspetten från ena långsidan så att du efter tillagning kan skära lagom stora bitar mellan pinnarna. Alternativt bind upp med snöre.
Stek ca 20 min i ugnens mitt. Ta ut och skär med vass kniv mellan pinnarna.
Går även utmärkt att grilla.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar