En krämig och god risotto. 4 portioner
6 dl grönsaksbuljong
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
2 msk smör
2 dl avorioris
1 dl finhackade örter
½ dl vitt vin
2-3 msk smör
1 dl finriven parmesanost
Koka upp buljongen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka paprikan.
Smält smör och fräs grönsakerna mjuka utan att de tar färg.
Rör i riset och späd med buljongen lite i taget, fortsätt att röra mellan varje gång du tillsätter buljong så att vätskan får koka in efter hand. Allt som allt ska det koka i ca 20 minuter. Du får kanske lite vätska över.
Rör ner vin och örter i slutet av kokningen. Avsluta med att röra ner smöret samt den rivna osten.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar