tisdag 8 mars 2011

Gaffelkakor

I en rensning bland gamla recept hittade jag detta enkla kakrecept. När sonen var liten var det det bästa han visste, han tog hellre kakor än godis.
50 stycken

4½ dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
200 g smör
1 ägg

Lägg mjöl, socker och vaniljsocker i en skål och blanda med en gaffel.
Tillsätt smör och ägg och finfördela fettet med gaffeln i de övriga ingredienserna. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga minst 1 timma i kylskåpet. Degen kan också frysas in.

Rulla ut degen i 2 längder som delas i 50 bitar. Forma runda bollar, lägg dem på plåt och tryck till med mjölad gaffel.
Grädda 7-10 minuter i 175-200 grader.

Anita

1 kommentar:

  1. Tror du det är gaffelavtrycket som skapar magin över smaken? =)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...