Blir lite som pulled pork fast med skillnaden att man inte drar isär köttet i småbitar.
6 portioner
1 kg benfri fläskkarré
2 msk olivolja
2 gula lökar
2 morötter
8 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, 400 g
2 dl vitt torrt vin
2 dl vatten
1 kvist färsk rosmarin
0,25 citron, zestat skal
2 lagerblad
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
Garnera med:
2 msk kapris
1 dl svarta oliver
2 msk hackad persilja
eller
riven parmesanost
Ugn 150 grader.
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja.
Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar.
Koka upp och lägg på ett lock. Låt köttet bräsera i nedre delen av ugnen i 4 timmar.
Vid servering strö kapris, oliver och hackad persilja alternativt parmesanost över köttet och servera med nykokt pasta.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar