torsdag 14 januari 2021

Fläskkarré med italienska smaker

Blir lite som pulled pork fast med skillnaden att man inte drar isär köttet i småbitar. 

6 portioner

1 kg benfri fläskkarré
2 msk olivolja
2 gula lökar
2 morötter
8 vitlöksklyftor 
1 burk krossade tomater, 400 g
2 dl vitt torrt vin
2 dl vatten
1 kvist färsk rosmarin
0,25 citron, zestat skal
2 lagerblad
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Garnera med:
2 msk kapris
1 dl svarta oliver
2 msk hackad persilja
eller
riven parmesanost

Ugn 150 grader.

Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. 

Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar. 

Koka upp och lägg på ett lock. Låt köttet bräsera i nedre delen av ugnen i 4 timmar. 

Vid servering strö kapris, oliver och hackad persilja alternativt parmesanost över köttet och servera med nykokt pasta. 

Anita 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...