lördag 31 mars 2012

Baconlindad fläskfilé med vitlöksost

Perfekt bjudmat då filén kan förberedas och sedan bara sättas in i ugnen.
3-4 personer.

1 fläskfilé, 600 gr
1 pkt bacon
1 ask Bonjour Vitlöksost, 100 gr
2 påsar Bearnaisesås
Salt
Svartpeppar

Skär fläskfilén försiktigt på längden så det går att "rulla ut" den. Bred på vitlöksosten (inte alltför tjockt lager) och krydda. Rulla ihop och täck med baconskivor runt om.

Smörj en ugnsfast form, lägg i filén och in i ugnen i 200-225 grader ca 30-45 min beroende på hur tjock filén är.

Gör bearnaisesåsen enl beskrivning på paketet. Späd såsen med spad från köttet och red ev av den med lite mjöl "utskakat" i vatten.
Häll såsen över köttet.

Servera med pommes och/eller ris samt en fräsch sallad. På bilden har jag lagt i apelsinklyftor och granatäpplekärnor till en vanlig grönsallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...