Recept på wallenbergare finns det många av, detta är min variant där ursprungsreceptet är från Tasteline.
500 gram kalvfärs
3 äggulor
1-2 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Ströbröd
Smör
Potatispuré
300 gram vinterpotatis, skalad
1 dl mjölk
1 msk smör
Salt
Peppar
1 nypa muskot, färskriven
Till servering
Gröna ärtor eller sockerärtor
Rårörd lingonsylt
Alla ingredienser till biffarna bör vara väl kylda. Blanda färsen med äggulor och kryddor. Tillsätt grädden lite i taget under kraftig omrörning. Färsen ska bli något lös. Låt färsen stå i kylen nån timme för vila.
Häll upp hälften av ströbrödet på ett fat. Doppa händerna i kallt vatten och forma biffar av den något lösa färsen. Lägg biffarna på fatet med ströbröd, strö resterande bröd över biffarna.
Stek biffarna i smör på låg värme. Ev kan de behövas efterstekas i ugn en stund tills de är genomstekta, fluffiga och fina.
Servera med potatispuré, ärtor/sockerärtor och rårörda lingon, samt ev en skvätt smör från stekpannan.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar