25-30 personer
4 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 1/2 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör eller margarin
2 1/4 dl kokande vatten
Smörkräm
225 g smör eller margarin
4 dl florsocker
2 ägg
Drygt 1 påse cocos
Garnering
200 g ljus blockchoklad
1,5 msk olja
Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i smord och bröad långpanna i 175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna.
Bred över den kalla kakan.
Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar