Finns det något godare än rabarberpaj gjord på vårens första rabarber? Denna smuldeg med vit choklad i blev något speciellt - mycket gott!
ca 6 personer
Smuldeg
2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av ½ citron
75 g smör
75 g vit choklad
Fyllning
8 dl rabarber i bitar
½ dl socker
½ msk potatismjöl
Servering
Vaniljsås eller vaniljglass
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg rabarberbitarna i ett jämnt lager i botten på en ugnsfast form.
Blanda samman socker och potatismjöl och strö över rabarbern.
Blanda snabbt samman mjöl, socker, vaniljsocker, citronskal och matfett till en smulig deg. Grovhacka den vita cholkaden och blanda in i smulorna.
Strö smuldegen över rabarberbitarna och ställ in formen i nedre delen av ugnen.
Grädda pajen i ca 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar