onsdag 4 maj 2011

Rabarberpaj med vit choklad och citronsmul

Finns det något godare än rabarberpaj gjord på vårens första rabarber? Denna smuldeg med vit choklad i blev något speciellt - mycket gott!

ca 6 personer

Smuldeg
2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av ½ citron
75 g smör
75 g vit choklad

Fyllning
8 dl rabarber i bitar
½ dl socker
½ msk potatismjöl

Servering
Vaniljsås eller vaniljglass

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg rabarberbitarna i ett jämnt lager i botten på en ugnsfast form.
Blanda samman socker och potatismjöl och strö över rabarbern.

Blanda snabbt samman mjöl, socker, vaniljsocker, citronskal och matfett till en smulig deg. Grovhacka den vita cholkaden och blanda in i smulorna.
Strö smuldegen över rabarberbitarna och ställ in formen i nedre delen av ugnen.
Grädda pajen i ca 20-25 minuter.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...