måndag 8 december 2025

Risgrynsgröt i ugnen

Smidigt sätt att "koka" risgrynsgröt på och man slipper fastbränd gröt i grytan. 

Recept från Linneas skafferi. 


2,5 dl rundkornigt ris

5 dl vatten

1 tsk salt

7-8 dl valfri mjölk

1 kanelstång

ev 1 msk strösocker

1 msk smör


Blanda ris, vatten och salt i en gryta som tål att stå i ugnen. Låt koka upp och koka på svag värme under lock 10 minuter. 

Tag av från spisen och blanda i mjölk och kanelstång. Rör om, lägg på locket och ställ in i en 100 grader varm ugn i ca 1 timme. Rör om en eller två gånger. 

Blir gröten för tjock, späd med lite mer mjölk. Smaka av den färdiga gröten med smör och ev lite socker.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...