3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1½ tsk råsocker strö eller strösocker (hoppa inte över sockret!)
1 förpackning krossade tomater, 500 g
1 kruka basilika
1 tsk vit balsamvinäger
1½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
500 g färsk fettuccine
Tillbehör
2 mozzarellaostar á 125 g, riven eller skuren i småbitar
Blandad sallad
Skala och finhacka vitlöken. Fräs i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och hälften av basilikabladen. Koka ihop ca 5 minuter. Krydda med vinäger, salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Strö över mozzarella, rör runt lite försiktigt och toppa med resterande basilikablad.
Servera med salladen.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar