tisdag 21 juli 2020

Spagetti Pomodoro

Gott och enkelt. 4 personer

3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1½ tsk råsocker strö eller strösocker (hoppa inte över sockret!)
1 förpackning krossade tomater, 500 g
1 kruka basilika
1 tsk vit balsamvinäger
1½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
500 g färsk fettuccine

Tillbehör
2 mozzarellaostar á 125 g, riven eller skuren i småbitar
Blandad sallad

Skala och finhacka vitlöken. Fräs i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och hälften av basilikabladen. Koka ihop ca 5 minuter. Krydda med vinäger, salt och peppar. 

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Strö över mozzarella, rör runt lite försiktigt och toppa med resterande basilikablad. 
Servera med salladen. 

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...