onsdag 13 juli 2016

Tomat- och rosmarinmarmelad


God marmelad till ostbrickan.

ca 3 dl

5 tomater
1 dl strösocker
1 gelatinblad eller agar-agar om man vill ha vegetariskt
2 tsk hackad färsk rosmarin
1 msk vit balsamicovinäger

Skär bort bladfästet från tomaterna, dela dem i halvor och krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i tärningar.
Smält sockret i en vid gryta utan att det bränns. Dra grytan från plattan och tillsätt tomaterna.
Ställ grytan på plattan och koka sakta ca 30 minuter. Rör om då och då.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
Tillsätt rosmarin, vinäger och gelatinbladet eller agar-agar och rör om. Häll upp marmeladen i en burk och låt kallna.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...