onsdag 13 juli 2016
Tomat- och rosmarinmarmelad
God marmelad till ostbrickan.
ca 3 dl
5 tomater
1 dl strösocker
1 gelatinblad eller agar-agar om man vill ha vegetariskt
2 tsk hackad färsk rosmarin
1 msk vit balsamicovinäger
Skär bort bladfästet från tomaterna, dela dem i halvor och krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i tärningar.
Smält sockret i en vid gryta utan att det bränns. Dra grytan från plattan och tillsätt tomaterna.
Ställ grytan på plattan och koka sakta ca 30 minuter. Rör om då och då.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
Tillsätt rosmarin, vinäger och gelatinbladet eller agar-agar och rör om. Häll upp marmeladen i en burk och låt kallna.
Anita
Etiketter:
Marmelad/Sylt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar