Gott och nyttigt och kanske man blir lika stark som Karl-Alfred...
Det här är ju en väldigt god vegetarisk soppa men vi tycker det blir gott med prinskorv i. Jag har fördelen att kunna köpa Gudmundsgårdens egna prinskorvar men "vanliga" prinskorvar smakar också bra.
2 portioner
450 g djupfryst hackad spenat
2 tsk grönsaksfond
4 dl vatten
3 msk vetemjöl
1 dl mjölk
Salt
Peppar
ev Muskotnöt, riven
Tillbehör
Kokta ägghalvor och/eller
skivade prinskorvar lätt uppstekt
Lägg spenaten i en gryta, tillsätt vattnet och grönsaksfonden. Koka upp.
Vispa ut mjölet i mjölken och häll i grytan. Låt puttra i 5 minuter på låg värme.
Smaka av med salt, peppar och gärna lite riven muskotnöt.
Vill man ha den lite krämigare så tillsätt en skvätt grädde.
Servera med ägghalvor eller prinskorvsskivor eller kanske både och.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar