8 portionerPajdeg
4 dl vetemjöl
150 g smör
1/2 kruka basilika
1 dl färsk, riven parmesanost
1/2 dl vatten
Fyllning
5 tomater
1/2 kruka basilika
150 g fetaost (grekisk)
1 burk svarta oliver utan spad (à 227 g)
4 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Pajdeg
Sätt ugnen på 225°C
Blanda mjöl, matfett, basilikablad och parmesanost i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 min.
Tryck ut degen i en låg vid pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Fyllning
Sänk temperaturen till 200°C.
Skölj och skiva tomaterna. Hacka basilikan. Lägg tomatskivorna i pajskalet. Strö över basilikan och smula över fetaosten. Fördela oliverna över. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i ca 35 min.
Anita
Mums!!
SvaraRadera