måndag 11 november 2013

Basilikapaj med fetaost och oliver

Denna vegetariska paj har en fyllning av fetaost, oliver, tomater och basilika som är helt sagolik. Passar utmärkt till middagen, buffén eller picknicken. Passade utmärkt att bjuda dot och hennes vegetariska kompis på kvällsmat en sommarkväll i stugan i Södra Näs.


8 portioner

Pajdeg
4 dl vetemjöl
150 g smör
1/2 kruka basilika
1 dl färsk, riven parmesanost
1/2 dl vatten

Fyllning
5 tomater
1/2 kruka basilika
150 g fetaost (grekisk)
1 burk svarta oliver utan spad (à 227 g)
4 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor

Pajdeg
Sätt ugnen på 225°C
Blanda mjöl, matfett, basilikablad och parmesanost i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 min.
Tryck ut degen i en låg vid pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.

Fyllning
Sänk temperaturen till 200°C.
Skölj och skiva tomaterna. Hacka basilikan. Lägg tomatskivorna i pajskalet. Strö över basilikan och smula över fetaosten. Fördela oliverna över. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i ca 35 min.

Anita

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...