fredag 3 februari 2012

Lax och broccoli med pasta

Provade ett nytt recept från Matmagasinet som föll väl i smaken. Möjligen kan man testa att ha i en skvätt grädde för lite krämigare pasta. 4 portioner


4 dl linguine
2 dl crème fraiche
75 g fetaost
10-15 svarta oliver, grovt hackade
1 dl torrt vitt vin
5 dl fiskbuljong
300 g broccoli
400 g laxfilé
Parmesanost, riven
½ dl gräslök, finhackad

Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

Blanda crème fraiche, fetaost och oliver. Vänd ner i pastan.

Häll vinet och buljongen i en kastrull. Dela broccolin. Lägg i laxen och sjud den i 5-10 minuter till den är genomkokt.

Lägg i broccolin efter några minuter och sjud tills den är knappt mjuk.
Ta upp laxen och dela den.

Servera med parmesan och strö över gräslök.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...