4 dl linguine
2 dl crème fraiche
75 g fetaost
10-15 svarta oliver, grovt hackade
1 dl torrt vitt vin
5 dl fiskbuljong
300 g broccoli
400 g laxfilé
Parmesanost, riven
½ dl gräslök, finhackad
Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
Blanda crème fraiche, fetaost och oliver. Vänd ner i pastan.
Häll vinet och buljongen i en kastrull. Dela broccolin. Lägg i laxen och sjud den i 5-10 minuter till den är genomkokt.
Lägg i broccolin efter några minuter och sjud tills den är knappt mjuk.
Ta upp laxen och dela den.
Servera med parmesan och strö över gräslök.
Anita
fredag 3 februari 2012
Lax och broccoli med pasta
Provade ett nytt recept från Matmagasinet som föll väl i smaken. Möjligen kan man testa att ha i en skvätt grädde för lite krämigare pasta. 4 portioner
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar