Spetten är goda även utan rabarbern.
4 portioner
Myntayoghurt
15 myntablad
2 dl turkisk yoghurt
1 krm cayennepeppar
Salt
Rabarber
300 g rabarber
½ röd peppar
1 msk riven färsk ingefära
2 msk råsocker
1 krm malen kardemumma
1 msk rödvinsvinäger
½ tsk salt
Färsspett
500 g kalkonfärs
½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 tsk spiskummin
1 msk tomatpure
Myntayoghurten
Hacka myntan och blada med yoghurt och cayennepeppar. Smaka av med salt.
Rabarber
Skär rabarbern i ca 10 cm långa bitar och dela varje bit på längden. Skiva chilin, skala och riv ingefäran. Blanda rabarbern med övriga ingredienser och lägg i en ugnsform. Grilla indirekt under lock eller i ugn (täck rabarbern med folie) 200 grader ca 45 minuter.
Färsspett
Blanda färsen väl med saltet. Pressa i vitlöken och blanda ner spiskummin och tomatpurén. Forma färsen runt grillspett med fuktade händer. Genomgrilla färsspetten på direkt värme eller stek i olja i en stekpanna.
Servera färsspetten med myntayoghurt och couscoussallad.
Couscoussallad
Blanda kokt couscous (eller matvete) med hackad gurka, spetspaprika, röd lök, persilja. Pressa över lite citronsaft
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar