onsdag 7 augusti 2013

Rabarbermarmelad

Min rabarber är som en skog och jag vill gärna ta hand om allt så jag letar alltid efter nya recept med rabarber. Här har jag hittat en god marmelad i Matmagasinet nr 4 2013. Ingefära i marmelad gillar jag skarpt.

500 g rabarber
1 citron
1 dl vatten
ev 1 bit skalad ingefära, 25 g
5 dl syltsocker

Ansa och skiva rabarbern. Borsta och tvätta citronen väl. Skär den i fyra delar på längden och skiva tunt.

Koka rabarber, citron, vatten och ev ingefära i ca 15 minuter tills citronen är mjuk. Tillsätt syltsockret och koka ytterligare 2-3 minuter. Ta bort ingefäran och häll upp på rena burkar och sätt på lock Förvara dem kallt.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...