fredag 8 juni 2018

Vegetarisk pasta carbonara

Att odla zucchini ger verkligen stor skörd så ett tag förra hösten åt vi zucchini på längden och tvären. Det här blev en favorit.
4 portioner

400 g pasta tex Strozzapreti
1 zucchini, skuren i stavar
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finrivna
4 äggulor
½ dl vatten från pastakoket
2 dl Parmigiano Reggiana eller Grana Padano, finriven
Salt
Peppar

Extra parmesanost och olivolja till servering

Stek zucchini i olivolja på hög värme snabbt i en stor vid panna. Lägg i vitlök och blanda runt.
Ta bort från värmen. Blanda äggulor med pastavattnet i en skål. Häll på nykokt pasta, ägguleblandningen och parmesanen i pannan och blanda snabbt.
Smaka av med salt och svartpeppar, strö på lite extra parmesan och ringla över en god olivolja.
Servera direkt.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...