Goda potatisar till grillat. 5-6 personer
Receptet hittar du Här
Anita
onsdag 20 juli 2011
söndag 17 juli 2011
Rabarberkaka med kanel
Väldigt god lite annorlunda rabarberkaka. Blir lite knäckig ovanpå när den är nygjord.
125 gram smör, rumsvarmt
2 dl rörsocker strö, el råsocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning
3 dl rabarber i bitar
2 msk rörsocker strö, el råsocker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör och socker och tillsätt sedan ett ägg i taget.
Vänd ner mjöl, bakpulver och mjölk.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Strö över rabarbern och tryck ner dem lite. Pudra över socker och kanel och grädda 30-40 minuter.
Pudra över lite florsocker vid servering.
Anita
125 gram smör, rumsvarmt
2 dl rörsocker strö, el råsocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning
3 dl rabarber i bitar
2 msk rörsocker strö, el råsocker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör och socker och tillsätt sedan ett ägg i taget.
Vänd ner mjöl, bakpulver och mjölk.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Strö över rabarbern och tryck ner dem lite. Pudra över socker och kanel och grädda 30-40 minuter.
Pudra över lite florsocker vid servering.
Anita
söndag 10 juli 2011
Fisk i folie med currysmör
Det här var en fisk helt i vår smak. Underbart god!
Bild lånad från Tasteline
400 g hokifilé
500 g wokgrönsaker
0,5 dl persilja
40 g smör
0,5 msk curry
1 tsk citronsaft
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Värm ugnen till 200°C.
Smörj 4 bitar aluminiumfolie med smör, fördela grönsakerna och krydda. Lägg de tinade fiskfiléerna ovanpå, salta och peppra.
Rör samman kryddsmöret och fördela det på fisken. Vik samman till paket och tillaga i ugn ca 40 minuter. Du kan också lägga paketen på grillen.
Servera rätten med kokt, pressad potatis.
Anita
måndag 4 juli 2011
Bountykaka
Galet god kaka!
4 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 1/2 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör eller margarin
2 1/4 dl kokande vatten
Smörkräm
225 g smör eller margarin
4 dl florsocker
2 ägg
Drygt 1 påse cocos
Garnering
200 g ljus blockchoklad
1,5 msk olja
Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i smord och bröad långpanna i 175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna.
Bred över den kalla kakan.
Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt.
Anita
25-30 personer
4 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 1/2 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör eller margarin
2 1/4 dl kokande vatten
Smörkräm
225 g smör eller margarin
4 dl florsocker
2 ägg
Drygt 1 påse cocos
Garnering
200 g ljus blockchoklad
1,5 msk olja
Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i smord och bröad långpanna i 175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna.
Bred över den kalla kakan.
Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt.
Anita
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)