4 portioner
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
1 tsk sambal oelek
250 g körsbärstomater
Salt
Peppar
4 port ris eller annat gryn
Koka riset.
Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken och tillsätt curry och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
Rör i kokosmjölk, vatten, smulad buljongtärning, linser och sambal oelek. Låt koka ca 10 minuter eller enligt anvisning på linsförpackningen.
Dela tomaterna och vänd ner dem i grytan mot slutet av koktiden eller servera dem till. Smaka av grytan med salt och peppar.
Servera grytan med ris och tomater och toppa med koriander.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar