fredag 8 juni 2018

Bulgursallad med halloumi och citrusröra

Gott tillbehör till grillat, både animaliskt eller vegetariskt.

4 portioner
3 dl bulgur eller annat gryn
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
½ tsk timjan
1 msk balsamvinäger
2 förp halloumiost (á 150g)
½ gurka
250 g kvarg (10%)
1 vitlöksklyfta
rivet skal och pressad saft av ½ citron
65 g rucola

Grovriv gurkan och krama ur vätskan.
Blanda gurka, med kvarg, skalad och finriven vitlök, citronskal och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.

Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
Skala lök och morötter, strimla löken och slanta morötterna. Tärna zucchinin.
Stek lök, morötter, zucchini i hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, timjan och balsamvinäger.
Tärna halloumin och stek den frasig i resten av olivoljan. Vänd ner i den ljumma bulgursalladen.

Vänd ner rucolan i bulgursalladen och servera med citrusröran.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...