fredag 29 juli 2016

Coleslaw på brysselkål med wasabi

Brysselkål är för mig en bortglömd grönsak men med det här receptet kommer det serveras brysselkål ofta. Gott till hamburgare naturligtvis, grillat, ja jag kan äta det till nästan vad som helst. Receptet säger majonäs men det kan ju bytas till alltifrån äggfri majonäs till creme fraiche eller turkisk yoghurt utifrån man är vegan eller bara vill ha en magrare variant.

500 g brysselkål
2 morötter
½ tsk salt
1 msk sesamfrön
20 g färsk gräslök
2 dl majonäs, Hellmann´s
1 msk wasabi
1 lime

Ansa och skiva brysselkålen tunt. Skala och strimla morötterna. Blanda grönsakerna med saltet i en bunke och låt stå och dra ett tag. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Hacka gräslöken. Blanda majonnäsen med wasabin. Pressa i limesaften. Vänd ner majonnäsen i grönsakerna tillsammans med sesamfrön och gräslök.
Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...