tisdag 21 juni 2016

Nyttiga pannkakor med dinkel

Lite nyttigare pannkaka gjord på dinkelmjöl, ett äldre sädesslag som är rikt på både näring och smak. Jag tycker det blir gott att steka i kokosolja men det går naturligtvis lika bra i rapsolja eller smör.
4 personer
1 dl vetemjöl
2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 tsk salt
1 krm bakpulver
6 dl mjölk
3 ägg
Kokosolja, ekologisk

Blanda vete- och dinkelmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och bakpulvret. Vispa ner torrvarorna i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten svälla i ca 30 minuter.
Klicka i lite kokosolja och stek pannkakorna på medelstark värme.
Servera med grädde/glass, sylt/färska bär.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...