lördag 4 oktober 2014

Pasta med timjansdoftande morotssås och bönsallad

Så enkelt och så otroligt gott! 4 portioner

Morotssås
4 morötter
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
½ tsk timjan
1 dl Smetana
Salt
Peppar
ca 280 g spagetti

Sallad
1 dl sötmandel
200 g haricots verts
ca 60 g sallad, gärna medelhavsmix

Apelsinvinägrett ½ apelsin
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja

Morotssås
Skala morötter och vitlök. Grovriv morötterna och finhacka vitlöken. Fräs morötterna och vitlöken i olivoljan i en gryta. Tillsätt krossade tomater och timjan. Låt koka under lock ca 10 minuter. Rör ner smetana och låt koka ytterligare 5 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.

Rosta sötmandel i en torr stekpanna och hacka den grovt. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka haricots verts ca 3 minuter och tag upp dem med hålslev. Skölj i kallt vatten.
Koka pastan enl anvisning på förpackningen i det redan kokande vattnet.

Apelsinvinägrett
Vispa ihop finrivet apelsinskal, pressad apelsinjuice, vitvinsvinäger och olivolja. Vänd ner haricots verts, sallad och de rostade mandlarna i dressingen.

Servera med spagetti.
Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...