söndag 26 oktober 2014

Aubergine- och zucchinilasagne

4 portioner

1 aubergine 250 g
1 zucchini 300 g
Olivolja
1-2 vitlöksklyftor
Salt
200 g färska lasagneplattor
ca 400 g pastasås, tex Dolmio pastasås classico ekologisk
200 g färskost naturell, tex philadelphiaost
½ dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna, stek hälften åt gången. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt.
Varva pastasåsen, de stekta grönsakerna, klickar av färskosten och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med pastasås. Strö riven ost över.
Ställ in i ugnen 15-20 minuter.

Servera med en grönsallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...