måndag 11 november 2013

Morotsfritters

Detta recept hittade jag i Buffé nr 4 2003 när jag skulle bjuda dot och hennes kompis, som är vegetarian, på kvällsmat en sommarkväll i stugan i Södra Näs.
ca 10 st

1 1/2 dl mjölk alt Solhavre
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 50 g bladspenat
2 morötter
Salt
Peppar
1 msk smör
1 msk rapsolja

Vispa ihop mjölk och ägg. Rör ner mjöl och bakpulver. Vispa till en slät smet.
Riv spenaten. Riv morötterna på rivjärnets grova sida.
Rör ner morötter och spenat. Krydda med salt och peppar.
Smält en klick smör och rapsolja i en stekpanna. Forma klickar av smeten och lägg i pannan. Stek dem gyllenbruna på bägge sidor.
Servera varma eller ljumma.

Tips Morotsfritters är goda att servera med en smaksatt tomatsås, t ex basilikakryddade krossade tomater i kartong som kan användas direkt utan ytterligare smaksättning.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...