tisdag 14 maj 2013

Kalvfärsbiffar med Caponata

                                                                        Bild lånad från ICA
4 port ris eller annat gryn

Färsbiffar
1 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g kalvfärs
1 msk olivolja

Caponata
1 gul lök
2 vitlöksklyftor                                                                                      
1 röd paprika
1 zucchini
1 msk olivolja
2 tomater
Salt
Peppar
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl kalamataoliver

Färsbiffar
Blanda ägg och mjölk och rör sedan i ströbrödet. Låt svälla någon minut. Riv vitlöksklyftan fint. Blanda ströbrödsblandningen med färs, vitlök, salt och peppar. Forma färsen till biffar, 2 st per portion.

Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.

Caponata
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan, skär den och zucchinin i bitar. Stek grönsakerna och löken i olivoljan tills de får lite färg.
Skär tomaterna i tärningar och blanda med fräset. Stek ytterligare ca 2 minuter. Häll på vinägern och krydda med salt och peppar. Blanda i oliverna.

Stek biffarna i olivolja ca 3 minuter på varje sida och servera sedan med ris och Caponata.

Anita

1 kommentar:

  1. Du bjuder verkligen på massor av härlig inspiration, allt ser så gott ut. Kommer att testa detta recept.
    Ha en bra dag.
    Annika

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...