söndag 10 februari 2013

Kycklingpaj med currysmak

 
ca 4-6 portioner

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten

Fyllning
2 stora kycklingfiléer
1 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 liten purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk smör
2 tsk curry
3 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1-2 tsk sambal oelek
1 dl riven lagrad ost, t ex prästost

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min.

Sätt ugnen på 200ºC.
Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra.
Skiva purjolök och strimla paprikan. Fräs det i smör tillsammans med curry några minuter.
Lägg kyckling och grönsaker i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och sambal oelek. Häll det över fyllningen. Strö på osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Servera med en sallad.

 Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...