Jar är barnsligt förtjust i kladdkakor av alla slag.
2 ägg
2,5 dl
socker
100 gram
smält smör
1,5 dl
vetemjöl
3 msk
kakao
1 st
dubbeldajm
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka dajmen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och kakao.
Häll smeten i en form. Tryck ner dajmkrosset.
Grädda max 20 minuter.
Tips: under jordgubbssäsongen är det gott med färska jordgubbar till.
Anita
söndag 9 december 2012
lördag 1 december 2012
Frukt- och fröbollar med mandel
Receptet kommer från Carolas Ekosöta, så här skriver hon "De här bollarna är helt underbara som ett litet avslut på måltiden och sprängfyllda med vitaminer och mineraler dessutom." Och jag kan inte annat än hålla med.
ca 30 bollar
350 g torkade fikon
250 g torkade tranbär (lingon, blåbär eller körsbär går bra också)
50 g pumpafrön
30 g solrosfrön
50 g mandel
Kokosflingor ca 1 dl
Rosta alla frön samt mandel på plåt i ugnen i 150 grader ca 15 minuter. De ska bli torra oh krispiga.
Lägg fikon och tranbär i matberedare och mixa till en seg massa.
Tillsätt frön och mandel och kör tills det ser ut som en chokladbollsmet.
Rulla till bollar som sedan rullas i kokos.
Anita
ca 30 bollar
350 g torkade fikon
250 g torkade tranbär (lingon, blåbär eller körsbär går bra också)
50 g pumpafrön
30 g solrosfrön
50 g mandel
Kokosflingor ca 1 dl
Rosta alla frön samt mandel på plåt i ugnen i 150 grader ca 15 minuter. De ska bli torra oh krispiga.
Lägg fikon och tranbär i matberedare och mixa till en seg massa.
Tillsätt frön och mandel och kör tills det ser ut som en chokladbollsmet.
Rulla till bollar som sedan rullas i kokos.
Anita
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)