måndag 5 november 2012

Färskaka med spagetti

Det här receptet kommer från Receptklubben Mästerkocken. Man samlade på receptkort i en låda i slutet på 70-talet. Gott blir det och bekvämt med allt i en form. 4 personer.

200 g spagetti
Salt
Smör, en klick
1 dl riven ost
Smör till formen

Köttfärsen
300 g köttfärs
Salt
Vitpeppar
Mejram
Timjan
1 ägg
2½ dl matlagningsgrädde

Garnering
3-4 tomater i skivor
Riven ost
Persilja

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka spagettin i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av och blanda den med en klick smör och riven ost. Bred ut ostspagettin i en smord form.

Rör ut köttfärsen till en lös smet med kryddor, ägg och grädde. Bred ut den ovanpå spagettin och sätt in formen i ugnen i 10 minuter.

Lägg på tomatskivorna och strö ev lite riven ost på dem och fortsätt grädda tills färsen är väl genomstekt, 10-15 minuter.

Garnera med persilja och servera en grönsallad till.

Anita

1 kommentar:

  1. Tack för receptet!

    Skrev av svärmors receptkort en gång i tiden och har lagat den här rätten många gånger. Tyvärr förkom receptet och jag har i viss mån glömt bort det. Jag använder 40 %-ig vispgrädde och har bytt ut grundreceptets mejram och timjan mot oregano. Dessutom brukar jag blanda i pressad vitlök i färssmeten strax innan jag breder ut den över spagettin.

    Gör gärna dubbel sats i långpanna, maträtten går utmärkt att frysa in. Praktiskt som matlåda till jobbet såväl som att ta till när man inte hinner/vill laga mat efter jobbet.

    Maria

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...