söndag 1 juli 2012

Knäckebröd

Ett mumsigt knäckebröd som passar som snacks eller med smör och ost på eller kanske med någon god röra, typ tapenade. Majsmjölet ger en liten, liten popcornsmak. Man kan prova att byta till durumvete istället. Variera med att tillsätta pumpakärnor. Minska då solrosfröna till 3/4 dl och ta 1/4 dl pumpakärnor.
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
½ dl linfrö
½ dl sesamfrön
0,5 tsk salt
½ dl oliv- eller rapsolja, knappt
2 dl kokande vatten
ev Flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader och lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt oljan och det kokande vattnet. Rör om.

Häll upp i långpannan och platta ut med en slickepott så jämnt som möjligt så den blir några mm tjock överallt. Strö ev några nypor flingsalt över.
Grädda i ca 1 timme, gärna i varmluftsugn.

Anita

1 kommentar:

  1. Lina Santesson21 juli 2012 10:53

    Fantastiskt gott knäckebröd Anita! Det ska vi ha med ost som "snacks-förrätt" ikväll. Man kan ju inte sluta äta! Kram och hälsa familjen

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...