tisdag 12 juni 2012

Rabarberrulltårta

Har man som jag massor av rabarber så är man på ständig jakt efter rabarberrecept.
Det här blev en god och lite annorlunda rulltårta.
3 st ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
1,75 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kokande vatten
300 gram rabarber
0,5 dl socker till att strö på rabarbern

Sätt ugnen på 250 grader.
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Skölj och ansa rabarbern. Skär i små bitar.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt äggsmeten lite i taget. Rör ner det kokande vattnet.
Bred ut smeten jämnt över bakpappret. Strö rabarbern över smeten. Strö över 0,5 dl socker.
Grädda mitt i ugnen ca 6-7 min. Färdig när provstickan är torr. Se upp för det går fort så är den bränd!
Stjälp upp den på sockrat bakplåtspapper. Dra loss pappret. Pensla med lite kallt vatten om det inte vill lossna. Rulla ihop kakan med hjälp av bakplåtspappret. Svalna med skarven nedåt.

Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...