torsdag 12 april 2012

Tobleronetårta

2 ägg
1½ dl vetemjöl
3 msk kakaopulver
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör

3 dl vispgrädde
300-350 g hackad Toblerone
250 g mascarpone eller philadelphiaost
1-1½ dl crème fraiche

Rör ihop ägg och socker först. Blanda i resten.
Smörj och bröa en springform.

Grädda i 200 g i ca 30 minuter (som kladdkaka) Låt kallna i formen.

Koka grädden, dra från plattan och tillsätt Toblerone. Rör om så den smälter. Låt kallna.
Blanda crème fraiche med mascarpone eller philadelphiaost.
Rör varsamt i mascarponen eller philadelphiaröran i grädd/tobleronen och bred över kakan.
Ställ i frysen minst 2 timmar.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...