måndag 2 april 2012

Kladdkakemuffins

2 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 gram smör, smält

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bullformar i papper på en plåt.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, siktad kakao och bakpulver.
Tillsätt sist vetemjöl och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-12 minuter.

De färdiggräddade muffinsarna sjunker ihop något efter några minuter.
Lägg en handuk över så blir de inte så hårda när de har svalnat.

Sikta florsocker över muffinsen vid servering och bjud ev vispad grädde, jordgubbar eller hallon till.

Lyxa till med att ringla lite smält vit blockchoklad över muffinsarna.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...